Uutisarkisto

1.1.2019

Vanhoilta sivuilta siirretyt uutiset ja kuvat löytyvät alta:



lauantai 17. marraskuuta 2018

Kokouskutsu syyskokoukseen

Kutsu 17.11.2018

Vapaalaskuseura Leviät ry syyskokoukseen 

Aika: Lauantai 8.12. klo 18-21

Paikka: Levi Hotelli Kokouskeidas 

18–19           kokouskaffit ja väline-esittelyä: Head, Nitro, Elan

19–21          Kokous 

Kokouksen yhteydessä kaksi puheenvuoroa 

Ilmatieteenlaitos – Alberto Blanco 

Adventure Partners / FINLAV – Eeva Mäkelä 






Asialista 

1. kokouksen avaus 

2. valitaan kokouksen puheenjohtaja, sihteeri, kaksi pöytäkirjantarkastajaa ja tarvittaessa kaksi ääntenlaskijaa 

3. todetaan kokouksen laillisuus ja päätösvaltaisuus 

4. hyväksytään kokouksen työjärjestys 

5. vahvistetaan toimintasuunnitelma sekä tulo- ja menoarvio 

6. vahvistetaan varsinaisten jäsenten liittymis- ja jäsenmaksun suuruus sekä kannattajajäsenten liittymis- ja kannattajajäsenmaksun suuruus 

- Esitys: jäsenmaksuksi 30e/vuosi, liittymismaksuksi 20e/vuosi talkootaakan keventämiseksi 

7. valitaan hallitus 8§:n mukaan: Yhdistyksen hallitukseen kuuluu puheenjohtaja ja seitsemän jäsentä. Hallitus valitsee keskuudestaan varapuheenjohtajan ja keskuudestaan tai ulkopuoleltaan rahastonhoitajan, sihteerin ja muut tarvittavat toimihenkilöt. Hallituksen puheenjohtajan ja jäsenten toimikausi on kaksi vuotta. Hallituksen jäsenistä puolet on vuosittain erovuorossa. 

- Hallitukseen auki 4 paikkaa 

8. valitaan yksi tai kaksi toiminnantarkastajaa ja varatoiminnantarkastajaa taikka yksi tai kaksi tilintarkastajaa ja varatilintarkastajaa tarkastamaan kuluvan tilikauden tilejä 

9. käsitellään muut kokouskutsussa mainitut asiat 

- Sääntömuutos: kokousaikojen muutos; syys- ja kevätkokousten siirto  

- Jäsenistön osallistumismaksujen tukeminen 

- Tiedottamisen kehittäminen 

Mikäli yhdistyksen jäsen haluaa saada jonkin asian yhdistyksen kevät- tai syyskokouksen käsiteltäväksi, on hänen ilmoitettava siitä kirjallisesti hallitukselle niin hyvissä ajoin, että asia voidaan sisällyttää kokouskutsuun. 

- Käsiteltäväksi haluamiasi asioita voit ilmoittaa sähköpostitse kokoukseen asti leviat531@gmail.com

Hallitus kutsuu yhdistyksen syyskokouksen koolle säännöistä (elo-marras) poiketen joulukuussa. 







sunnuntai 11. marraskuuta 2018

Talvikauden avaus
Seuran talvikausi avattu randoilun ja afterskin merkeissä!

Tuikku & Jarkko tarjosivat lauantaina loistavat puitteet tutustua tulevan kauden uutuustuotteisiin Vauden ja Arvan valikoimasta Mika Kuusimäen asiantuntevan opastuksen säestämänä. Paikalle saapui noin 30 seuran jäsentä ja mukana oli myös lehdistön edustajia. Jännityksellä seuraamme, millaisia lööppejä tapahtuma saa aikaan valtakunnan medioissa.

Kiitokset kaikille mukana olleille! Seuraava yhteinen tapahtuma seuran syyskokous joulukuun alkupuolella. Tarkempaa tietoa tästä luvassa lähipäivinä.







keskiviikko 7. marraskuuta 2018

Björkliden-Riksgränsen 8.-12.5.2019 - ilmoittaudu mukaan!

Jo perinteeksi muodostunut "lite bättre" -kevätlaskuretki Ruotsin tuntureille tulee taas! Mukaan mahtuu 50 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ole nopea, sillä viime vuonna paikat varattiin ennätysnopeasti! Ja huomioi, että ilmoittautuminen on sitova.

Tänä vuonna luvassa on extra-hupia yhden vuorokauden edestä. Bussi starttaa matkaan keskiviikkona 8.5. iltapäivällä ja laskemme kolme kokonaista laskupäivää (torstai-lauantai). Paluusunnuntaina 12.5.  kerkiää vielä aamupäiväksi rinteeseen joko Riksgränsenillä tai Björklidenissä.

Kokonaishinta 342€ (majoitus 5hengen mökissä Björklidenissä, kyydit ja 4 päivän hissilippu), joka tullaan laskuttamaan ennen reissua. Aamiaiset tai muut hissilipputoiveet ilmoittaumisen yhteydessä - nämä siis pienentävät / suurentavat osallistumismaksua vastaavasti.

Ilmoittautuminen suljettu, reissu täynnä!











maanantai 17. syyskuuta 2018

** Parhaat paikat viedään nyt - Ilmoittautumiset kevään 2019 huipputapahtumiin **

Ilmoittautuminen Leviöiden kevään kursseille alkaa perjantaina 21.9. Nyt nopeat syövät hitaat, sillä paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä!

TOIMI NÄIN:

1.     Tutustu alla olevaan kurssitarjontaan ja päätä mukanaolosta

2.     Suorita sitova varausmaksu 21.9.–5.10. seuran tilille alla olevien ohjeiden mukaan

3.     Lähetä tosite varausmaksun suorittamisesta sähköpostilla leviat531@gmail.com

TARKEMMAT TIEDOT:

Kevätkaudelle 2019 seuralle on suunniteltu kurssitarjontaa Pohjois-Norjassa Tamokin ja Lyngenin alueella oheisesti:

1.     Lumiturvallisuus-1, max 8 osallistujaa  - Tamok 4.-6.4.2019, hinta 205€/hlö (sis. majoituksen) 

2.     Vapaalaskijan jäätikkötaidotmax 7 osallistujaa - Lyngen 3.-5.5.2019, 390€/hlö (ei sis. majoitusta)






Tamokissa toteutetaan 4.-6.4. suomalaisen Finlav-koulutusjärjestelmän mukainen Lumiturvallisuus-1 (lutu-1) kurssi. Kurssi soveltuu harrastusta aloitteleville, mutta myös kokeneille kertaajille. Ennakkovaatimuksena kurssille on kohtalainen laskutaito sekä omat päiväretki- ja skinnausvälineet. Lumivyöryvarusteet tulevat kouluttajan puolesta; omat varusteet suotavia. Kurssin kouluttajina Eeva Mäkelä/Kai Lehtonen. Kurssiminimi 5, maksimi 8 hlö. Seuran kurssihinta 205€ /hlö. Majoitus Tamokdalenin Husetissa kuuluu hintaan. 

Lutu-1 kurssi on loistava tilaisuus oppia lumiturvallisuustaitoja samalla tutustuen ohjatusti Norjan laskumaastoihin. Ensimmäinen kurssipäivä on iltapäivän mittainen lumivyörypelastusharjoitus. Kurssin kaksi viimeistä päivää ovat retkipäiviä Tamokin/Nordkjosbotnin maastoissa lumiturvallisuustaitoja harjoitellen. Vastaavaa kurssin toteutuspaikkaa ja räätälöityä ohjelmaa ei ole tarjolla muille kuin Leviöiden jäsenille - varsinkaan tähän hintaan!! 





Vapaalaskijan jäätikkötaidot -kurssi järjestetään 3.-5.5. Lyngseidetissä.Kurssilla opetellaan jäätiköllä liikkumista ja pelastamista vapaalaskijan näkökulmasta. Ennakkovaatimuksina lumiturvallisuustaidot ja hyvä laskutaito, sekä omat lasku- ja lumiturvallisuusvarusteet. Jäätikkövarusteet tulevat kouluttajan puolesta. Kouluttaja Eeva Mäkelä. Kurssiminimi 4, maksimi 7 hlö. Seuran kurssihinta 390e /hlö. Majoitus ei kuulu hintaan. 

KOULUTTAJAT:

Eeva ja Kai ovat olleet kehittämässä Finlav-järjestelmää ja Suomen huippuja sarallaan. Lumiturvallisuuskoulutusten lisäksi molemmat toimivat seikkailukasvatuksen lehtoreina Humakissa. Tarkemmat tiedot kouluttajista ja kurssien sisällöstä www.lumivyory.fi ja www.adventurepartners.fi

ILMOITTAUTUMINEN JA VARAUSMAKSUT: 

Ilmoittautuminen kursseille alkaa 21.9. ja päättyy 5.10. Paikat menevät nopeimmille. 

Lutu-1 tai Vapaalaskijan jäätikkötaidot -kursseille voit ilmoittautua maksamalla varausmaksun 50e Vapaalaskuseura Leviät ry:n tilille FI30 5641 0820 0708 80 . Maksun viestiin oma ja kurssin nimi. 

Maksettuasi lähetä tosite maksusta sähköpostitse leviat531@gmail.com

Jos osallistut molemmille kursseille, varausmaksu on 100e. Loput kurssien hinnasta laskutetaan noin kuukausi ennen ko. kurssin alkua. 

Varausmaksu palautetaan vain, jos osallistujia ei ole riittävästi. Jos kurssi jolle ilmottaudut on ehtinyt täyttyä, varausmaksun turvin olet jonossa; jos paikkoja ei vapaudu, varausmaksu palautetaan. 

MUUTA TÄRKEÄÄ TIETOA: 

Kun kurssipaikat on saatu täytettyä, myöhemmin avautuu ilmoittautuminen pelkkään majoitukseen Tamokdalenin viikonloppuretkelle 4.-6.4. (12 paikkaa). 

Majoitus tarkoittaa Tamokin Husetia, tänä kesänä remontoitua vanhaa koulua, josta löytyy petipaikkojen lisäksi peseytymistilat ja iso yhteiskeittiö sekä joenvarresta rantasauna. Tamokin laaksossa on loistavat offarimahdollisuudet ja Husetin pihalta nousee hiihtohissi puurajaa, josta voi edelleen skinnailla tuntureille.

Seuran vuosikokous on joulukuun alussa ja perinteinen Ruotsin reissu järjestyy toukokuussa yhteistyössä Levi Ski Clubin ja Alppikoulun kanssa. Stay tuned! 






Rakkain terveisin /med bästä hälsningar 

Vapaalaskuseura Leviät ry:n hallitus











lauantai 1. syyskuuta 2018

Kesän talkoot purkissa

Kevään ja kesän aikana on painettu talkoohommia Leviästi: Hotelli Levitunturi lumenpudotus, Visma Ski Classics, maastopyöräreittien merkkausta, Levi Outdoorfest, NUTS-Pallas, Finntriathlon Levi ja viimeksi tänään Ruskamaraton-tapahtumassa kannettiin kortta kekoon. ISO Kiitos kaikille mukana olleille!!











keskiviikko 29. elokuuta 2018

Seuran syysretki Norjan Skibotniin

Tunnelmia tuoreeltaan viikonlopun valloitusretkeltä. Kokoonpano koostui neljästätoista innokkaasta retkeläisestä, päivien sisältö haikkaamisesta ja pyöräilystä, illat saunomisesta ja grillaamisesta. Kiitos Strandbu, NorthExperience ja matkaseura!











maanantai 26. maaliskuuta 2018

Kevättalven autiotupareissu Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon


Oli taas se aika vuodesta. Edessä seuran reissu Pallas-Yllästunturin kansallispuistoon ja yhteiset tupaillat. Tällaista siellä oli.

Mahtavien maisemien matkalla

Kutina iski jo päivällä. Tänään olisi SE päivä. Kun lähdetään niin sanotusti merta edemmäs kalaan. Tai oikeammin metsälle. Nimittäin tarinoista tutuille naapurituntureille puuterijahtiin.

Avaimen nouto, kauppareissu ja pian oltiin jo kohteessa.

Perjantai-ilta sujui mökkiä lämmitellen kotoutumisen merkeissä. Saunoen ja makkaraa paistellen. Varovasti virvokkeita nauttien.

Lauantaina ulkoiltiin.


Sunnuntaina hämmästeltiin, kuinka viikonlopusta saa enemmän irti suuntaamalla naapuriin. Tarinoista tutuille puuterikentille.

Aistit terävöitettynä ja mieli kirkkaana oli hyvä palata taas kotiin. Suunnittelemaan uusi urotekoja.






maanantai 22. tammikuuta 2018

Leviät lumiturvallisuuden edelläkävijöinä!


Leviät teki historiaa toimimalla FINLAV Suomen Lumivyörykoulutus -järjestelmän mukaisen Lumiturvallisuus 1 -kurssin koekaniineina. Kahden päivän aikana opittiin turvallista liikkumista takamaastoissa teorian ja käytännön avulla. 

Tieto kantaa lumella
Lumipeite, rinnekulma, maastoansat ja inhimillinen tekijä. Sää- ja lumivyöryennuste, päätöksenteko ja turvallinen reittisuunnitelma. Lumiturvavälineet ja kaveripelastaminen. Hyvä porukka ja ammattimainen ohjaaja - nämä kaikki tulivat tutuiksi Ylläksellä Leviöiden lutu-kurssilla.

Kaksipäiväinen kurssi käynnistyi lauantai-aamulla kurssin kouluttajana toimineen Kai Lehtosen teoria-osuudella, jonka jälkeen asioita harjoiteltiin käytännössä. Piipparin käyttö, sondaaminen sekä lapiointi ja ryhmässä toimiminen olivat agendalla ensimmäisenä päivänä. Sunnuntaina harjoiteltiin turvallista toimimista takamaastossa ja nautittiin puuterista sekä maittavista eväistä.

KURSSIARVIO: 5/5 - vahva suositus!
Lisätietoa: lumivyory.fi










lauantai 23. joulukuuta 2017

Leviät-logokilpailu

Suunnittele logo ja voita pipo!

Asuuko sisälläsi piirtäjä, graafikko, selvännäkijä tai muu tekijä, joka palaa halusta luovaan työhön? Nyt on elämäsi tilaisuus saada mainetta ja kunniaa Leviöiden uuden logon suunnittelijana!

Vapaalaskuseura Leviöiden tulevan 5-juhlavuoden kunniaksi järjestämme logokilpailun. Idea uudesta logosta ja sen suunnittelukilpailusta syntyi syyskokouksen jälkimainingeissa seuran ”edustustuotteiden” yhteydessä. Kilpailuaikaa on 7.1.2018 saakka.

Tähän työhön etsimme ensisijaisesti jäsenistöstämme graafisesti taitavaa ja idearikasta suunnittelijaa. Voittajalogon suunnittelija palkitaan xxxx euron suuruisella tavarapalkinnolla eli seuran uudella edustuspipolla! Näyttävän tuotteen kruunaa tupsun lisäksi pipoihin tikattava voittajalogo!

Kilpailun päätyttyä kriteerit täyttävät logoehdotukset esitellään seuran Facebook-sivulla nimettöminä ja jäsenet pääsevät äänestämään voittajalogon. Kilpailutöiden arvioinnissa kiinnitetään huomiota logon tekniseen ja visuaaliseen kokonaisuuteen ja toimivuuteen, logon selkeyteen ja siihen, kuinka hyvin se sopii seuran käyttöön (pipo, beachflag, netti jne).

LOGON VAATIMUKSET
Kilpailutyön tulee täyttää seuraavat kriteerit. Vain kriteerit täyttävät työt otetaan kilpailussa huomioon.
Logon tulee olla:

  • nykyaikainen, mutta aikaa kestävä
  • Vapalaaaskuseura Leviöitä kuvaava
  • hyvien arvojen mukainen
  • värillinen, mutta sisältää maksimissaan kolmea väriä
  • käyttökelpoinen myös mustavalkoisena
  • toimiva sekä pysty- että vaakamallisena
  • toimiva sekä pienessä että suuressa koossa
  • toimiva sekä paino- että digikäytössä

KILPAILUN SÄÄNNÖT

  • Kilpailuun voi osallistua kuka tahansa seuran jäsen.
  • Kilpailutyön on oltava kilpailijan itse tekemä originaalityö ja hänellä tulee olla työn kaikki oikeudet.
  • Osallistuja voi lähettää kilpailuun korkeintaan kolme kilpailutyötä (työt numeroitava)
  • Voittajatyön suunnittelija antaa työnsä Leviöiden vapaaseen käyttöön, tekijänoikeus säilyy tekijällä.
  • Vapaalaskuseura Leviät pidättää oikeuden päättää, otetaanko voittajalogoa viralliseen käyttöön. Leviöillä on myös oikeus tehdä logoon muutoksia.
  • Voittajatyön suunnittelija sitoutuu siirtämään kaikki logon käyttöoikeudet, sisältäen oikeudet mahdollisiin muutoksiin, yksinoikeudella Vapaalaskuseura Leviöille kilpailun palkintoa vastaan.
  • Voittajalla ei ole oikeutta luovuttaa kilpailuun lähetettyihin kuviin ja piirroksiin liittyviä oikeuksia muille.
  • Mikäli voittajalogo päätetään ottaa käyttöön, käyttöönotto tapahtuu asteittain voittajan julkaisemisen jälkeen materiaaleja uudistettaessa. Logoa tullaan käyttämään mm. (mutta ei rajoittuen) verkkoviestinnässä, esittelymateriaaleissa ja painotuotteissa.

KILPAILUTÖIDEN LÄHETTÄMINEN
Kilpailutyöt toimitetaan sähköisesti mieluiten vektorigrafiikka-muodossa (.AI, .EPS, .PDF). Kilpailuehdotuksen voi kuitenkin toimittaa myös esimerkiksi JPG-, PSD- tai TIFF-tiedostona. Kilpailutyö(t) lähetetään sähköpostilla osoitteeseen leviat531@gmail.com, viimeistään 7.1.2018. Viestin aiheeksi: LOGOKILPAILU 2018. Vain sähköpostilla määräaikaan mennessä lähetetyt logoehdotukset osallistuvat kilpailuun.











tiistai 14. marraskuuta 2017

Vuosikokous 25.11. Summitissa

Kokouskutsu! Pidämme vapaalaskuseura leviät ry:n vuosikokouksen la 25.11 klo.18.00 Levi Summitissa. Kokouksen jälkeen seura tarjoaa Rtg laskuleffan Rogue Elementsin. Leffa alkaa klo.20.00. Baari auki klo.18.00 alkaen. Tervetuloa!